Terug naar overzicht

Logistiek bedrijf HOYER stelt nieuwe emissiedoelstellingen vast HOYER blijft duurzaamheidsthema's stimuleren

Logistiek bedrijf HOYER stelt nieuwe emissiedoelstellingen vast HOYER blijft duurzaamheidsthema's stimuleren

- De HOYER Group definieert ambitieuze nieuwe emissie- en veiligheidsdoelstellingen voor de middellange en lange termijn tegen 2025 en 2030. Met een strategische mix van maatregelen streeft de wereldwijd opererende full-service provider consequent zijn duurzaamheidsdoelstellingen na: ook omvat het testen van andere alternatieve brandstoffen en de oprichting van een projectgroep Nieuwe Energieën. Björn Schniederkötter, Chief Executive Officer van de HOYER Group, zegt: “Voor HOYER spelen duurzaamheidsaspecten een essentiële rol in alle stadia van de toeleveringsketen. Met solide verbeteringen in de afgelopen tien jaar hebben we al goede vooruitgang geboekt in de richting van ons doel om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.



 



” Zo werd in 2021 voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf meer dan 80% van de door HOYER afgelegde kilometers afgelegd met minder CO2-intensieve intermodale transportmiddelen. Ook de voertuiguitrusting ondersteunt een positieve duurzaamheidstrend: 95 procent van de HOYER-vrachtwagenvloot wordt aangedreven door emissiearme Euro-6-motoren. HOYER heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld voor de toekomst: tegen 2025 moeten de transportgerelateerde CO2-emissies, die sinds 2010 al met 29 procent zijn verminderd, met minstens nog eens 10 procent zijn verminderd - en de emissies van niet-transport bedrijfsactiviteiten met een nog ambitieuzere 27 procent te verminderen. Het logistieke bedrijf wil de zogenaamde transportgerelateerde tank-to-wheel CO2-uitstoot met nog eens 15,6 procent verminderen tot een totale reductie van 25,6 procent in 2030.



 



 Om zijn duurzaamheidsdoelstellingen op middellange en lange termijn te bereiken, koos HOYER voor een strategische mix van maatregelen: deze omvatten onder meer de verdere optimalisatie van logistieke en operationele processen in het hele bedrijf. In het wegtransport heeft HOYER extra CNG- en LNG-trucks in gebruik en is begonnen met het testen van HVO-biodiesel. Een speciaal samengestelde projectgroep met interne experts houdt voortdurend oog voor de richting waarin het onderzoek naar nieuwe energieën zich ontwikkelt. Zo heeft het internationale familiebedrijf de vinger aan de pols van de tijd. Bovendien schakelt de logistiek specialist over op elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen in de fabrieksactiviteiten in zijn zogenaamde niet-transportsector.



 



HOYER is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor mens en milieu en streeft voortdurend naar de ontwikkeling en vooruitgang van technologieën en werkmethoden om de emissieniveaus verder te verlagen. Alle beslissingen worden genomen op basis van sociale, ecologische en economische overwegingen


 
 
Over Transport.nl

Transport.nl is hét nieuwe portal voor en door transporterend Nederland. Wij bieden een selfservice omgeving waarbinnen bedrijven zich uitstekend kunnen profileren. De inhoud van de website moet zoveel mogelijk door transporteurs (of aan de transportbranche gerelateerde bedrijven) tot stand komen. Bedrijven kunnen op Transport.nl zelf zeer uitgebreide bedrijfsprofielen aanmaken, (binnenkort) ladingen uitwisselen, offerteaanvragen van (nieuwe) klanten ontvangen, vacatures plaatsen, cv’s doorzoeken, opleidingen aanbieden, nieuws delen en nog veel meer.

Maak nu gratis een account aan!