Terug naar overzicht

DKV Mobility en OG Clean Fuels lanceren kaart voor alternatieve brandstof

DKV Mobility en OG Clean Fuels lanceren kaart voor alternatieve brandstof

Noordwijkerhout, 24 augustus 2022 – DKV-Mobility en OG Clean Fuels (OG) introduceren een co-branded tankkaart voor alternatieve brandstof. OG is een Nederlands brandstofbedrijf dat zich richt op clean fuels, zoals Bio-CNG (gecomprimeerd aardgas), LNG (vloeibaar gas), HVO100 (synthetische diesel), waterstof en laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Klanten van OG hebben vanaf nu ook toegang tot het acceptatienetwerk van DKV Mobility, dat ongeveer 20.000 tankstations telt voor alternatieve brandstof. 



Het faciliteren van gebruik van klimaatvriendelijke brandstof past bij DKV Mobility’s Groene Missie richting koolstofneutrale mobiliteit. De mobility serviceprovider wil al in 2023 een CO2-negatieve onderneming zijn en partners ondersteunen bij het met 30 procent terugdringen van hun CO2-uitstoot door transport in 2030, ten opzichte van 2019. 



De duurzame tankkaart is niet de enige aankondiging van DKV Mobility. De mobility serviceprovider gaat ook een nieuwe samenwerking aan voor het innoveren van digitale mobiliteitsoplossingen, en breidt het acceptatienetwerk voor zowel laden als tanken verder uit.



DKV Mobility en Intellias bundelen expertise

DKV Mobility tekent een samenwerkingsovereenkomst met Intellias, technologiepartner voor topondernemingen, om verschillende innovaties in de mobiliteitssector verder te ontwikkelen. “We kijken ernaar uit om onze jarenlange relatie met DKV Mobility nu verder uit te bouwen tot een strategisch partnership. De samenwerking is gefocust op het doorontwikkelingen van digitale mobiliteitsoplossingen voor wagenparken en logistiek“, aldus Andriy Terlyha, Chief Delivery Officer bij Intellias.



DKV Mobility en Intellias werkten al eerder samen aan diverse projecten, zoals DKV Analytics: een digitale tool voor efficiënt kostenmanagement voor wagenparken.



Acceptatie EnerMia vergroot laadnetwerk

Greenflux is de dochteronderneming van DKV Mobility en zij beheren het complete laadaanbod. Greenflux tekent een samenwerkingsovereenkomst met EnerMia, waardoor het laadnetwerk van DKV Mobility met nog eens 110 laadpunten uitbreidt in Noord-Italië. Het laadnetwerk groeit hiermee uit tot meer dan 300.000 laadpunten in heel Europa.



DKV Mobility breidt uit in Spanje

Vanaf nu kunnen klanten van DKV Mobility hun voertuigen tanken bij 84 Spaanse Q8 stations. “We zijn erg tevreden dat al onze klanten, of ze nu in een auto of een truck rijden, kunnen profiteren van het partnership. Ongeveer de helft van de bijgekomen stations is namelijk speciaal geschikt voor trucks,“ zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility.



Buiten de uitbreiding van het Spaanse acceptatienetwerk groeien ook andere services voor de Spaanse, markt voor klanten van DKV Mobility. Zo kunnen DKV Card-gebruikers nu ook hun Spaanse btw probleemloos laten restitueren.





Over DKV Mobility

DKV Mobility is al meer dan ~90 jaar één van de toonaangevende service providers op het gebied van mobiliteit in logistiek en wegtransport. DKV Mobility biedt een uitgebreid scala aan diensten om het wagenpark in Europa te optimaliseren, van cashfree afrekenen bij ruim ~67.000 (2021) tankstations voor traditionele brandstoffen en ~20.000 (2021) tankstations voor alternatieve brandstoffen, tot meer dan ~310.000 (06/2022) openbaar toegankelijke laadpunten in Europa. 


 
 
Over Transport.nl

Transport.nl is hét nieuwe portal voor en door transporterend Nederland. Wij bieden een selfservice omgeving waarbinnen bedrijven zich uitstekend kunnen profileren. De inhoud van de website moet zoveel mogelijk door transporteurs (of aan de transportbranche gerelateerde bedrijven) tot stand komen. Bedrijven kunnen op Transport.nl zelf zeer uitgebreide bedrijfsprofielen aanmaken, (binnenkort) ladingen uitwisselen, offerteaanvragen van (nieuwe) klanten ontvangen, vacatures plaatsen, cv’s doorzoeken, opleidingen aanbieden, nieuws delen en nog veel meer.

Maak nu gratis een account aan!