Terug naar overzicht

DKV Mobility boekt grote vooruitgang bij naleving van klimaatafspraken en ESG-targets voor milieu, maatschappij en governance

DKV Mobility boekt grote vooruitgang bij naleving van klimaatafspraken en ESG-targets voor milieu, maatschappij en governance

Noordwijkerhout, 6 september 2022 - DKV Mobility presenteert vandaag zijn Duurzaamheidsrapport 2021. Het rapport laat onder meer een duidelijke vooruitgang zien bij de uitbreiding van het elektrische laadnetwerk en het acceptatienetwerk voor alternatieve brandstoffen. Het rapport beschrijft de Environmental, Social en Governance (ESG) strategie van DKV Mobility, met daarin tien duurzaamheidsdoelen “ESG-impact targets” voor 2025.



In 2021 is DKV Mobility erin geslaagd zijn broeikasgasemissies ten opzichte van 2019 met 43 procent te reduceren. Het Europese acceptatienetwerk voor elektrische laadpunten is binnen één jaar verdubbeld en het netwerk voor alternatieve brandstofstations is verder uitgebreid. Ook is er specifieke vooruitgang geboekt bij het verbeteren van genderdiversiteit en de ambities op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De duurzaamheids- en ESG-prestaties van DKV Mobility zijn door EcoVadis en Sustainalytics (gerenommeerde onafhankelijke duurzaamheidsbeoordelaars) met succes getoetst.



“2021 was voor ons een uitzonderlijk jaar. Enerzijds was er dynamische groei, anderzijds zagen we een significante afname van onze broeikasemissies,” zegt Marco van Kalleveen, CEO van DKV Mobility. “Eén van onze focuspunten blijft het verder faciliteren en bevorderen van de energietransitie. Dit doen we door onze klanten te ondersteunen bij hun overstap naar duurzame mobiliteit met onze producten en diensten.”



Duurzame mobiliteit

Een jaar na de klimaattoezegging van DKV Mobility zijn er belangrijke mijlpalen behaald, om de CO2-uitstoot van DKV Mobility klanten door transport te reduceren met 30 procent per 2030. Samen met 250.000 partners levert DKV Mobility een positieve bijdrage aan het klimaat.



Zo omvatte het servicenetwerk van DKV Mobility naast 67.000 tankstations in 2021 al ongeveer 20.000 tankstations voor brandstofalternatieven als LNG, CNG, HVO of waterstof. Met circa 240.000 elektrische laadpunten eind 2021 (inmiddels zijn dit er 310.000) biedt DKV Mobility bovendien toegang tot één van Europa’s grootste laadnetwerken voor elektrische voertuigen.



ESG-strategie onderschreven

DKV Mobility ontving in 2021 al een gouden medaille van EcoVadis voor zijn duurzaamheidsprestaties. Met deze beoordeling behoort DKV Mobility tot de beste 3 procent van bedrijven in de categorie "andere bedrijfsondersteunende dienstverlening" en tot de beste 6 procent van de circa 90.000 bedrijven die in december 2021 zijn geëvalueerd door EcoVadis.



Ook ontving DKV Mobility begin 2022 een sterke ESG-beoordeling van Sustainalytics. Met een score van 10,5 behoort DKV Mobility tot de beste 2 procent van bijna 15.000 beoordeelde ondernemingen wereldwijd. Klik hier om het Duurzaamheidsrapport 2021 van DKV Mobility te downloaden.



DKV Mobility uitgeroepen tot aantrekkelijk werkgever

In navolging op 2020 krijgt DKV Mobility opnieuw het gerenommeerde certificaat Great Place to Work ® Deutschland. Ondernemingen die een bijzondere toewijding tonen bij het vormgeven van de eigen arbeidscultuur maken kans op dit certificaat. De onderscheiding wordt toegekend volgens een vaste procedure van onder meer onafhankelijke, anonieme feedback van medewerkers en het analyseren van maatregelen en programma’s voor personeelsinzet. Het certificaat benadrukt wederom de duurzaamheidsprestaties van DKV Mobility.



“Om talent aan je te kunnen binden heb je enerzijds een universele arbeidscultuur nodig die waarde weet te onderkennen, maar aan de andere kant ook een sterke omvormingsgerichte beleidscultuur,” zegt Jana Eggerding-Tenhagen, Chief Human Resources Officer bij DKV Mobility. “Daarom ben ik heel trots en blij met het feit dat we voor de tweede keer op rij zijn erkent met het certificaat en ons opnieuw hebben weten te verbeteren op cruciale aspecten als vertrouwen en leiderschap.”





Over DKV Mobility

DKV Mobility is al meer dan ~90 jaar één van de toonaangevende service providers op het gebied van mobiliteit in logistiek en wegtransport. DKV Mobility biedt een uitgebreid scala aan diensten om het wagenpark in Europa te optimaliseren, van cashfree afrekenen bij ruim ~67.000 (2021) tankstations voor traditionele brandstoffen en ~20.000 (2021) tankstations voor alternatieve brandstoffen, tot meer dan ~310.000 (06/2022) openbaar toegankelijke laadpunten in Europa. 



DKV Mobility behoort tot de DKV MOBILITY SERVICES Group, die in 51 (2021) landen actief is. Met ruim ~1.700 (2021) medewerkers realiseerde de groep een omzet van 12 miljard euro (2021) aan transacties. Momenteel zijn meer dan 5,1 miljoen DKV CARD’s en on-board units in gebruik bij meer dan ~245.000 (2021) contractanten. In 2020 is de DKV CARD voor de zeventiende keer op rij uitgeroepen tot Beste Merk in de categorie brandstof- en service cards. Meer informatie op www.dkv-euroservice.com/nl.



 


 
 
Over Transport.nl

Transport.nl is hét nieuwe portal voor en door transporterend Nederland. Wij bieden een selfservice omgeving waarbinnen bedrijven zich uitstekend kunnen profileren. De inhoud van de website moet zoveel mogelijk door transporteurs (of aan de transportbranche gerelateerde bedrijven) tot stand komen. Bedrijven kunnen op Transport.nl zelf zeer uitgebreide bedrijfsprofielen aanmaken, (binnenkort) ladingen uitwisselen, offerteaanvragen van (nieuwe) klanten ontvangen, vacatures plaatsen, cv’s doorzoeken, opleidingen aanbieden, nieuws delen en nog veel meer.

Maak nu gratis een account aan!